Hirek

2 hordós kármentőtálca variációinak sokfélesége

A két, vagy többhordós kármentőtálca variációinak felsorolásánál érdemesnek tartjuk, ha ügyfeleink eddig hozzánk intézett kérdésiből szemezgetünk és azokat válaszoljuk meg, hiszen ezek a leginkább gyakorlatiasabb, életszerűbb helyzetek.

Fém vagy műnyag két, vagy többhordós kármentőtálca legyen?
A fém anyagból készülő kármentőtálca vételét olyan helyekre javasoljuk, ahol tűz, vagy robbanásveszély előfordulhat, illetve minden olyan esetben, ahol rongálódásnak, vagy nagyobb mozgatásnak lesz kitéve a tervezendő  két, vagy többhordós kármentőtálca. Minden egyéb helyzetben a sav és lúgálló műanyag kivitelű két, vagy többhordós kármentőtálca választását javasoljuk.

Milyen méretű két, vagy többhordós kármentőtálcából lehet választani?
Vállalkozásunk egyedi méretekkel kínál két, vagy többhordós kármentőtálca fajtákat. Sztenderd típusú kéthordós kármentőtálca is van 1280x880x300 mm méretben. Az átlagos 200-220 literes hordók átmérője 600 mm, tehát ezzel a mérettel + az oldalsó kifolyás érdekében oldalanként még pár centiméterrel érdemes kalkulálni a két, vagy többhordós kármentőtálca tervezése esetén.

Targoncázható, vagy sima aljjal rendelkezzen a két, vagy többhordós kármentőtálca?
Amennyiben gyakran kerül mozgatásra a két, vagy többhordós kármentőtálca javasoljuk, a targoncázható kivitelt, általában 10 cm-es lábakkal a két, vagy többhordós kármentőtálca, hogy a targonca villája könnyen aláférjen a kármentőnek. A két, vagy többhordós kármentőtálca targoncázásánál azonban nagyon figyeljünk arra, hogy hordó nélkül szabad csak mozgatni!

Legyen-e a két, vagy többhordós kármentőtálca oldalán leeresztő csap?
A két, vagy többhordós kármentőtálca oldalfalára szokott általában a leeresztőcsap kerülni. A legtöbb esetben javasoljuk a leeresztőcsapot, mert az esetlegesen a tálcába ömlő veszélyes anyagot így könnyen el lehet távolítani. 

Hány hordóra kalkuláljak a kármentőtálca kialakításánál?
A kérdés jogos, mivel a két, vagy többhordós kármentőtálca tervezésénél a jövőbeli bővítésekre, üzemfejlésztésére is gondolni kell. Olyan helyeken, ahol már eddig is legálább 8-10 hordó került elhelezésre és láthatóan egyre nő a szükséglet a hordókban történő tárolásra mindenképpen érdemes, 4-6 hordós kármentőtálca vételét megfontolni. A két, vagy többhordós kármentőtálca tervezésnél arra is érdemes gondolni, hogy veszélyes anyagokat tartalmazó kannák alkalmazása esetén azok is ráférjenek.

Bővebb információ a kéthordós műanyag és fém két, vagy többhordós kármentő tálcáinkról: http://www.alfaplasztik.hu/termekek/Muanyag-karmentok/Ket-hordos-karmentotalcak; https://www.alfaplasztik.hu/termekek/Muanyag-karmentok/
 

 

2022.09.11.

Vissza