Hirek

A kármentőtálcák belső kialakítása és használatának szabályai

A műanyag kármentesítő tálcák belső kialakításai
A műanyag kármentőtálcákat felhasználásuk szemszögéből öt fő kategóriában ismertetünk:
1. Megerősített oldalfallal rendelkező műanyag kármentőtálcákat abban az esetben alakítjuk ki, ha nagyobb súlyt kell elbírniuk. Ilyenek lehetnek pl. szilárd anyagokat tároló zsákok, vagy alkatrészek tárolására alkalmas műanyag kármentők esetén. Fontos itt még természetesen az anyagvastagság pontos meghatározása, hogy a műanyag kármentőtálcák strapabírósága a leginkább megfelelő legyen.
2. Teherviselő rácsos műanyag kármentőtálca: leginkább hordók, kannák , IBC tartályok kármentesítő tálcára történő ráhelyezése esetén kerül kialakításra. Itt fontos a Megrendelő által bekalkulálni és tájékoztatni arról a gyártót/forgalmazót, hogy mekkora a ráhelyezendő összsúly és térfogat.
3. Teherviselő rács nélküli műanyag tálca: amennyiben kisebb flakonokat, alkatrészeket kívánnak elhelyeznia műanyag kármentőtálcákban akár polcra, akár valamilyen tároló alkalmatosságra. Itt kérjük ügyfeleinktől, hogy határozzák meg az elhelyezendő felület méretét és a kérrt kármentőláca méreteit is (hosszúság, szélesség, magasság)
4. Osztott kialakítással rendelkező kármentőtálcákat abban az esetben érdemes kialakítani, ha  több fajta terméket, alkatrészt kívánunk a kármentesítő tálcákba elhelyezni és azokat nem szeretnénk, ha összekeverednének. Az osztott kialakításra jó példa még, ha különböző összetételű veszélyes anyagokat tartalmazó flakonokat, kannákat szeretnénk elkülönítve tárolni, vagy 1-1 akkumulátort elkülönítve elhelyezve a kármentesítő tálcában.
5. Járórács kialakítása: a kármentőtálcák csoportjába tartozó, speciális fajta, abban az esetben alkalmazzunk, ha járni szeretnénk ezeken a tálcákba épített, igen strapabíró járórácsokon. A műanyag járórácsokat általában akkor használjuk, ha nem szeretnénk, ha a szennyeződés, a padozatot, precíziós gépeket, vagy éppen a talapzaton tárolt árukat érné.

A műanyag kármentőtálcák használatának főbb szabályai:
Érdemes a műanyag kármentesítők előírásait, szabályait figyelembe vennünk, hoszen sok időt, pénzt spórolhatunk meg velük, no meg felesleges bosszankodástól kímélhetjük meg megunkat:
1. A teherviselő rácsos kármentőkre a hordókat, IBC tartályokat és nagyobb súlyú kármentesítendő tárolókat nem rádobva, hanem óvatosan rágurítva helyezzük fel, mivel a teherviselő rácsot ekkor jóval nagyobb teher érheti, mint amit esetleg elbírhat
2. A kármentő tálcák egyenletes sík felületen helyezendő el.
3. Sugárzó hőtől, nyílt lángtól védendőek a kármentő tálcák, akárkinti, akár beniti tárolás esetén
4. Vegyi reakciókból származó túlmelegedés a kármentő tönkremenetelét okozhatja.

2019.08.05.

Vissza