Hirek

Az IBC kármentők kiegészítői és kérhető tartozékai

Az IBC kármentők használata során előfordul sajnos az IBC tartályokból kinyerni szándékozó folyadék kiömlése, erre a problémára az IBC kármentő tálca az alábbi tartozékok és kiegészítők lehetségesek:
- az IBC kármentők alacsonyabb kivitele - ekkor kisebb az esély az IBC tartályokból a félreömlés,
- a folyadék felfogására az IBC kármentő tálca elé egy 500x500x200 mm méretű kistálca segítségével, 
- felitató szőnyeg az IBC kármentő tálca elé, köré - ez tálcával és anélkül is lehetséges, bár a folyadék visszanyerése itt nem megoldott, ílletve a szőnyeget folyamatosan tisztítani, vagy cserélni szükséges. Az ily módon használandó IBC kármentők elé helyezett szőnyeg, vagy szőnyeg tálca alkalmazásánát inkább akkor javasoljuk használni, ha csak egy-két csepp kiömlésétől tartanak esetenként.

Milyen tartozékok szolgálják az IBC kármentőket, ha az IBC tartály esetleges meghibásodása folyamán nagyobb mennyiségű folyadék távozik az IBC kármentőbe és milyen lehetőségek vannak azok tisztíthatóságára?
- Az IBC kármentők mérete alapból úgy van kialakítva, hogy az eltávozó folyadékot fel tudja fogni. Csak olyan IBC kármentőt vásároljanak tehát, amely nagyobb térfogatú, mint maga a tartály. Az IBC kármentőkre igényelhető kifolyócsonk, illetve kifolyócsonk golyóscsappal. A teherviselőrács is tisztíthatóság szempontjából a legjobb a kivehető módozat ezt érdemes mindenképpen szem előtt tartani.

Van-e lehetőség arra, hogy ugyanolyan folyadék tárolása mellett több IBC tartály tárolására is alkalmas legyen az IBC kármentő?
Igen, lehetséges, 2-3,- vagy akár 4 IBC tartály egyidejű tárolására is van IBC tartály kármentő tálca. Azonban kihangsúlyozzuk, hogy az IBC kármentő tálcára csak egynemű folyadékot tartalmazó ADR, IBC tartály helyezhető. Az íly módon kialakított IBC kármentőtálca sokkal gazdaságosabb kivitel, mint az egyes IBC kármentőtálca.

Bővebb tudnivaló az IBC kármentő tálcákról :https://www.alfaplasztik.hu/termekek/Muanyag-karmentok/

 

 

2022.02.10.

Vissza