Hirek

Egy üvegszállító kaloda jellemzői, fajtái

Egy,- és kétoldalas üvegszállító kalodák:
Amennyiben az üveg, ablakszállító állványzaton tárolt lapok száma kevés lesz, vagy éppen vékonyak lesznek, akkor az egyoldalas üvegszállító állványzat valószínűbb, viszont a nagydarabszámú, nagyforgalmú tárolás esetén mindenképpen a kétoldalas állványzatot javasoljuk. 
Kültéri vagy beltéri üvegszállító állványzat?
A strapabíró, hosszú ideig használható kaloda fontos minden vállalkozások számára. Amennyiben főként kültéren használják a kalodákat, úgy érdemes tüzihorganyzott felületkezeléssel kérni az üveg, ablakszállító állványzatokat, mivel így sokkal tartósabban lesz használható, míg a festett kivitelű típusokat leginkább üzemek, csarnokokban, belső használatra javasoljuk.
Gurulós, vagy fix változat?
A legmegfelelőbb ablak, üvegszállító állványzat, kaloda kiválasztásánál mozgathatóság kérdése sem elhanyagolható. Amennyiben egy teherautó platóján tárolná a kalodát, vagy éppen egy üzemcsarnokban egy helyen tárolják az üvegszállító kalodát, állványzatot, úgy  a lábakon álló verziót kínáljuk. Amennyiben mozgatni szeretnék, abban az esetben a kerekes változatot javasoljuk, a terhelésnek megfelelő nagyságú, forgó fékes/fix villás változatú kerekekkel.
Lehet daruzható és /vagy targoncázható változatban:
Gépi erővel történő mozgatásra is lehetőség van. A targoncázható változatnál a villák szélességének adataira lesz szükség és így az üveg, ablakszállító állványzat alsó részén kialakításra kerül a villa beférése. A daruzható változatnál pedig az állványzat felső részére kerülnek a daruzható fülek.

 

 

2019.07.28.

Vissza