Hirek

IBC kármentőtálca - hogyan válasszak?

Milyen alapvető tulajdonságai vannak egy IBC kármentőtálcának? Első sorban ebből érdemes kiindulnunk a válaszok megtalálásához a tervezéshez. Az IBC kármentőtálca hosszúság/szélesség és magasság méreteit kell elsősorban meghatározni. Ehhez tudni kell, hogy milyen űrtartalmú és méretű IBC tartályokat szeretnénk a kármentőtálcákra helyezni. A leginkább forgalomban 1000, 600 és 300 literes IBC tartályok vannak, méretük természetesen az űrtartalmuk miatt eltérő. Éppen ezért fontos a jövőbeni terveinket az IBC tartályok számához és méreteihez is szabni.
Az is fontos, hogyha több IBC tartályt akarunk elhelyezni egy IBC kármentőtálcán, akkor azonos, vagy eltérő összetételű veszélyes anyagokat tárolnánk bennük, ha eltérőt, akkor vagy külön-külön kármentőtálcát, vagy külön rekeszekkel ellátott, belső terekkel szétválasztott kármentőtálcákat javaslunk.
Fontos mérlegelnünk azt is, hogy a telephelyen mennyire gyakran lesz mozgatva az IBC kármentőtálca, amennyiben igen, akkor érdemes targoncázható kivitelt választani.
Anyagát tekintve lehet fém, vagy saválló műanyagból az IBC kármentőtálca. Az anyagválasztásnál nézzük meg, hogy rövid és hosszú távon mennyire látható, hogy az IBC kármentőtálcát, tűzveszélyesebb környezetbe, vagy nagyobb rongálódás-karcolódásnak lesz kitéve, amennyibe igen, abban az esetben a fém anyagból készülő IBC kármentőtálcát válasszuk.
További tartozékok választásánál javasoljuk, hogy az IBC kármentőtálcákat lehetőleg kivehető teherviselőráccsal kérjük, hiszen minden esetben könnyebb a takarítása, ha el tudjuk távolítani a tisztításkor a teherviselő rácsot az IBC kármentőtálcáról. Az IBC kármentőtálca oldalán leeresztő csap is indokolt az esetlegesen kiömlő folyadékok gyors leeresztésére, ezt is ajánljuk minden egyes kármentőtálca beszerzézénél.

Bízunk benne, hogy cikkünk segítséget nyújt az IBC kármentőtálca választásban.

További információk a fém és műanyag IBC kármentőtálcákhoz:
https://www.alfaplasztik.hu/termekek/Fem-karmentok-tepsik/Fem-karmentok-IBC-tartalyokhoz
https://www.alfaplasztik.hu/termekek/Muanyag-karmentok/Karmento-talca-IBC-tartalyhoz

 

 

 

 

 

 

  

 

2022.09.14.

Vissza