Hirek

Kármentőtálca IBC tartályhoz - méret is kialakítási lehetőségek

A kármentőtálca IBC tartályhoz méretét alapvetően a ráhelyezendő IBC tartályok száma, a benne tárolt anyagok azonossága, vagy éppen különbözősége, illetve a rendelkezésre álló terület határozza meg. 
Amennyiben kis helyünk van, akkor a lehető legkisebb alapterületet válasszuk. Ez a méret a kármentőtálca IBC tartályhoz esetében 1 db 1000 l-es IBC tartályt alapul véve 1200x1300 mm. Figyeljünk ugyanakkor az előírásokra is miszerint a kármentőtálca IBC tartályhoz felfogóképessége az IBC tartályban maximálisan elhelyezendő folyadék térfogata + 10 %. A kármentőtálca IBC tartályhoz magasságát tehát annyira kell növelni, hogy ennek az előírásnak megfeleljen.

A kármentőtálca IBC tartályhoz több IBC tartály ráhelyezése esetén az előbbi méretmeghatározás mellett nagyon fontos, hogy a tartályokban eltérő anyag lesz-e. Amennyiben a válasz igen,az IBC tartály kármentőtálca belső terét tartályonként el kell választani válaszfallal.

Az  IBC tartály kármentőtálca anyaga alapvetően kétféle lehet. Készülhet az IBC tartály kármentőtálca polipropilén/polietilénből, vagy fémből (acél). Amennyiben gyúlékony közegbe kerül az IBC tartály kármentőtálca, akkor mindenképpen a fém kivitelt ajánljuk.

További információk és lehetőségek kármentőtálca IBC tartályokhoz az alábbi linkeken elérhetőek:
https://www.alfaplasztik.hu/termekek/Muanyag-karmentok/Karmento-talca-IBC-tartalyhoz
https://www.alfaplasztik.hu/termekek/Muanyag-karmentok/Karmento-IBC-hez-vodor-kanna-toltokiegeszitovel

 

2021.12.09.

Vissza