Hirek

Kármentőtálcák felhasználási lehetőségei

Kármentők hordókhoz, kannákhoz:
Egyhordós kármentő - nemcsak hordók, hanem kannák alá is. Az egyik leggyakoribb kérés, kérdés egyben ügyfeleink részéről. Itt a pontosítandó kérdések köre mindig a következő: 
- Melyek a kármentő tálcák kívánt méretei ?
 Itt a hosszúságxszélességxmagasság adatait kérjük, ha ezt nem lehet könnyen meghatározni, úgy a ráhelyezendő hordók átmérői és magassága, illetve téglatest alakú kannáknál a kármentőnél említett méretek szükségesek.
- Hány darabot szeretnének elhelyezni rajta és mennyi azok összsúlya?
 Ennek birtokában már ki tudjuk kalkulálni a megvalósítandó kármentőtálcákat.
- Kültéren, vagy beltéren fogják a kármentesítő medencéket használni?
 Ennek tudatában az anyagmeghatározás válik lehetővé. 
- Szeretnék-e szállítani a hordókat, kannákat épületen belül?
Amennyiben igen, úgy a gurulós fém kármentő kocsit tudjuk ajánlatni, mely egy igen praktikus, mobil, célnak megfelelő eszköz. 
Kármentő tálcák gépek, berendezések alá:
Rácsos kármentőket ajánlunk erre a funkcióra. Itt a legfontosabb cél, szinte minden esetben, hogy a nagyértékű gépek, berendezések ne hibásodjanak meg olyan okból, hogy a belőlük, illetve körülöttük lévő eszközökből kifolyó anyagok károsíthassák őket  pl. vízkezelő berendezések, precíziós gépek, értékes műszaki szerkezetek alá szükségesek..
A fenti pontosító kérdések közül ítt rendkívűli fontossággal bír a gépek súlya, illetve az, hogy rendelkeik-e a gép talpakkal, lábakkal, mivel a teher súlyelosztásánál pontosan kell megtervezni a teherviselő rácsok kialakítását és belső alátámasztását is.
Gyógyszeripari anyagok részére:
Laboratóriumokba, gyósgyszerek, vagy akár tisztítószerek tárolásához igen fontosak a kármentőtálcák, hiszen veszélyes anyagokról van szó és bizony a tárolás előírásai is igen szigorúak.  A felhasználás során a teherviselő rácsos, illetve a rács nélküli kármentő kialakítás is szóba jöhet, itt mérlegelni szükséges a tárolandó mennyiségeket azok felhasználásának mibenlétét. 
A tárolás itt általában beltéren történik és általában a helykihasználásnak van fontos szerepe. A kármentőtálcáknál javasoljuk a külső és belső méretek precíz megadását az előbbiek miatt. Hangsúlyos még, hogy ezeket a vegyszereket, gyógyszeripari vegyületeket milyen hőfokon kell tárolni (pl hűtőszekrényben). Mi a legalacsonyabb hőfok, amelynél a műanyagnak még strapabírónak kell maradjon. 

Figyelem!
A sokrétű felhasználás és a téma fontossága miatt cikkünk hamarosan folytatódik.

 

2019.06.03.

Vissza