Hirek

Miért fontosak a kármentő tálcák, kármentesítő edények?

Amennyiben veszélyes anyagot tárol, vagy egyszerűen nem szeretné, hogy az Ön által tárolt anyag kiömölhessen tartályából, hordójából, kannájából stb. kármentesítő edényzet, medence beszerzése szükséges. Környezetre ártalmas anyagok esetén hatósági előírás is, így mindenképp javasoljuk, hogy alaposan járjon utána, az Ön/ök esetében mi a legszükségesebb teendő, hogy minden szabálynak - előírásnak megfelelhessenek.
A megfelelő kármentő biztosítása rendkívül fontos a bármely okból történő anyagelfolyás megakadályozása céljából. Például az üzemanyag tartályok töltése és ürítése sem végezhető olyan helyen, ahol az esetlegesen kifolyó anyag csatornába, élővízbe juthat.

Nem kérdés tehát, hogy mennyire fontos vegyi anyagok használata esetén a kármentő,  hiszen egy káresemény bekövetkeztekor igen súlyos személyi, anyagi és akár környezeti károkat is okozhat!

A következő kérdés ebből adódóan az, hogy milyen szempontok szerint válasszuk ki a szükséges kármentőt?

1. Célszerű először is felmérni, hogy mekkora méretű kármentő szükséges. Egy adott területen tárolandó kannák, IBC tartályok, hordók mekkora alapterületet foglalnak el, használati helyük és a benne tárolt anyagok szerint külön-külön csoportosítva, illetve mekkora az űrtartalmuk, hiszen a kiömlő folyadék mennyisége szempontjából ez is fontos tényező.
2. Beltéren, vagy kültéren vannak a kármentesítendő tárolóeszközök? A kármentő anyagának, UV ellenálló képességének szempontjából igen fontos tényező.
3. Mekkora legyen a kármentő teherviselő képessége? A kármentő tálca megtervezéséhez szükséges, hiszen ki kell kalkulálni a terhelendő súly alapján az anyagvastagságot, illetve a pontos méretet statikai szenpontból is.
4. Hozzáférési, felhasználhatósági szempontok, mely allapján figyelembe kell venni az alábbi két lehetőséget:
Teherviselő rács szükséges-e , vagy sem? - Ez arról szól, hogy a kármentőtálcába belehelyezve szeretnék-e ki-be mozgatni a tároló edényeket kannákat, hordókat stb. vagy a kármentő medence felső peremével egy síkban egy teherviselő rácsról, Nagyobb súlyú edényzet esetén mindenképp ez utóbbit javasoljuk.
Targoncázható, vagy nem targoncázható kármentő tálca szükséges? Itt egyértelműen el kell dönteni, hogy fixen telepítik-e, vagy mozgatni kell-e majd a kármentőket.

Bővebb információ a termékekről: http://www.alfaplasztik.hu/termekek/Muanyag-karmentok/

 

 

 



 
 


  

2017.10.23.

Vissza