Hirek

Milyen anyagból készüljön a kármentő tálca?

Az üzleti megfontolások mellett kérjük ne feledje a környezetre ártalmas anyagok esetén hatósági előírás is lehet a kármentesítők beszerzése, így mindenképp javasoljuk, hogy a legmegfelelőbb anyagból készült kármentesítő eszköz mellett tudjon dönteni.
A kármentő tálca 2 alapvető anyagtípusból készülhet: fémből, vagy műanyagból. A műanyagból készült kármentőtálcákat további két csoportra oszthatjuk: polietilén és polipropilénből készült anyagokra. A fém kármentőtálca is lehet festett, vagy galvanizált kivitelben.
Adott tehát a kérdés, milyen anyagból legyen a kármentőnk? A választ nem csupán saját szakmai tapasztalatunk, hanem ügyfeleink eddigi igényei alapján adjuk. Az ár döntő tényező lehet a választásban, azonban nagyságrendi különbség nincs két azonos méretű és kialakítású fém, vagy műanyag kármentők értéke között. A választást a  felhasználás módja és helye segít eldönteni
műanyag kármentőtálcáknál a polietilén anyagból készülteket akkor választják, ha elsősorban kültérben szeretnék tárolni a tálcákat, ebből következően a polipropilénből készülteket beltéri használatra javasoljuk. A műanyag tálcáknál a tetszőleges szín megválasztása viszont nem lehetséges, ha ez fontos szempont a döntésnél, akkor a fém kármentő tálcák porfestett változatát javasoljuk, melynél tetszőleges RAL színben választható.
Miért és milyen esetben válasszuk még a fém kármentőket?  Ahogyan említettem a felhasználás helye és módja is meghatározó lehet a választásban. A fém kármentesítőket akkor ajánljuk, ha gyúlékony anyagokat tartalmazó kannákat, hordókat stb. tárolunk rajtuk, illetve ha a tárolóeszköz környezetében  is gyúlékony anyagok vannak pl. öntödék, üveggyártók stb.

Bövebb ibformáció a temékekről:
Műanyag kármentők: http://www.alfaplasztik.hu/termekek/Muanyag-karmentok/
Fém kármentők: http://www.alfaplasztik.hu/termekek/Fem-karmentok-tepsik/


 

 

2018.01.02.

Vissza