Hirek

Műanyag kármentők - a legmegfelelőbb kiválasztása!

Cikkünket a nálunk érdeklődő, vásárló ügyfeleink kármentőtálca igények folyamatos új ötletei indukálják, melyek lehetővé teszik, hogy a kármentő edények minél precízebb, a célnak mindinkább megfelelő kialakításúak legyenek.

Legutóbbi cikkünkben azt ígértük, hogy a kármentőtálcák targoncázhatóságának kialakítását részletezzük elsőként.

A kármentőtálcák targoncázhatóságának kialakítása:
Érdemes eldönteni elsősorban azt, hogy targoncával szeretnék-e mozgatni a kármentesítő felfogó tácát, ha igen, akkor számolni kell a mozgatás helyszükségletével és azzal is, hogy a kármentőtálca magassága egy 10-15 cm-el megnövekszik. 
A targoncázható kármentőtálca adategyeztetési hiányosságából sajnos már volt probléma. Történt ugyanis, hogy a kármentő kádak emelésekor a targonca villák szélesebbek voltak, mintsem, hogy befértek volna a targoncázható kármentőtálca lábai közé. Tehát a villák közti szélességet, illetve annak  vastagságát is kérjük kedves ügyfeleinktől, mivel targonca és targonca között a villa tekintetében is bizony van/lehet különbség.

A kármentőtálca teherviselő ráccsal történő kialakítása:
A teherviselő rácsot minden olyan esetben ajánljuk, amikor a kármentőtálcán történő tárolást egy teherviselő rácson szeretnék biztosítani. Ekkor a kármentőtálcába esetlegesen kiömlő folyadék nem a kannák, hordók körül van, hanem csak a kármentesítő tálcák, kádak alsó részét szennyezi. A kármentők teherviselő rácsának kialakítása lehet sűrű, vagy ritka lyukkal kialakított, ez is egyeztetés kérdése lehet, a kármentőtálcákon tárolándó kannák, hordók mérete alapján. A kármentőtálcák teherviselő rácsai lehetnek kivehetőek, vagy fixek. Általában a kivehető rácsos kármentő medencéket szoktuk ajánlani, mivel a takarítása a kármentőtálcákba esetlegesen kifolyó anyagoknak így lényegesen egyszerűbb. 

Kármentőtálcák elválasztó lapja, szükséges-e ez egyáltalán?
A kármentő medencék elválasztása abban az esetben kell, ha feltétlenül elszeretnénk szeparálni benne a tárolandó dolgokat, mely a teherviselő rács nélküli kármentőtálcák esetében lehet ényeges, mint például az akkumulátor tároló kármentőtálcák esetében. Az akkumulátor tároló tálcák kialakításánál arra érdemes még figyelni, hogy hány darab akkumulátort kívánunk a kármentő tálcákban tárolni, így pontosan meghatározhatjuk a kármentőtálcák elválasztó lapjainkam számát. Itt még fontos szempont, hogy a kármentőkádakban elhelyezendő akkumulátoroknak a mérete mekkora (hosszúság, szélesség, magasság) illetve az összsúly is mérvadó a kármentőtálca elválasztó lapjainak rögzítése és stabilitása érdekében.
A teherviselő ráccsal rendelkező kármentőtálcák is lehetnek osztottak, itt az esetlegesen a kármentőtálcába kiömlő folyadék elgymástól elzárása lehet a cél.

A kármentő tálcákról részletesen itt https://www.alfaplasztik.hu/termekek/Muanyag-karmentok/tájékozódhat: https://www.alfaplasztik.hu/termekek/Muanyag-karmentok/

 

 

 

2019.10.29.

Vissza