Hirek

Műanyag kármentőtálca - a legmegfelelőbb kiválasztása!

Ezt a cikkünket ügyfeleink kármentőtálca ajánlatkéréseik folyamatos figyelemmel kísérése során alakítottuk ki. A kármentőtálca kialakítása, kivitele, mérete stb. folyamatosan megújuló téma, mivel ügyfeleink kármentőkád felhasználási céljaiból hétről hétre alakul valami új, eddig fel sem merült ötlet, bővítés.

Kármentőtálcák méretének kialakítása:
Sokszor nem számít, hogy mekkora a tálca külső és belső mérete, de mi a helyzet, ha szűk a hely, és a kármentőtálcától nem lehet elférni, vagy éppen még az jtót sem lehet kinyitni tőlük?
A kármentőtálcákat nem egy pár hónapra,hanem több évre sőt évtizedre tervezzük. A kármentesítő kádakat ezért tervezzük meg az alábbi szempontok szerint:
- Mekkora alapterületű és hány darab tárolóedény (hordó, kanna stb) fog a kármentesítő tálcákon elhelyezkedni?
Ha van elég helyünk, érdemes nem a jelenlegi kapacitásra, hanem az elkövetkezendő évek (reményeink szerint) bővülő igényire is alapozni, az inkább több, mint kevesebb elvén, hiszen hosszabb távon spórolhatunk időt és pénzt a kármentőtálcák ideális méretével, hiszen ha ellég egy nagyobb, akkor nem kell pár év múlva még egy kármentőtálcára beruháznunk.
- Ha szűk a hely, mit tegyünk?
Érdemes kikalkulálni szintén, hogy a kármentesítő edények milyen hosszúak és szélesek legyenek, továbbá azt sem érdemes elfelejteni, hogyha alacsony a belmagasság, az elhelyezendő magasabb tárolók: hordók, tartályok magasságával is kalkuláljunk. Vagy éppen azzal is, ha a kármentőtálcát példának okáért egy állványzat alá szeretnénk behelyezni.
Egy egyszerű módszert is javaslunk a hely pontos kikalkulálásához, egy papíron lemodellezett méretarányos területrajz és a szintén lemodellezett kármentőtálca kivágott területe és elhelyezése a területrajzon. Amivel még számolni érdemes, azaz esetleges targoncázhatóság, erre is érdemes kalkulálni hogyan és hol tud mozogni a kármentőtálcával a targonca.

Következő cikkünkben a most említett targoncázhatóság kialakításának lehetőségével, a teherviselőrács kialakításával és az osztott kármentőtálca  lehetőségeivel fogunk foglalkozni.

Bővebb információ kármentőtálcáinkról: https://www.alfaplasztik.hu/termekek/Muanyag-karmentok/

 

 

  

2019.10.25.

Vissza