Hirek

Műanyag kármentőtálcák anyagai felhasználásuk szerint

- Kültéri, vagy beltéri műanyag kármentőtálca
 
A műanyag kármentőtálcák anyagait két nagy csoportba sorolhatjuk attól függően, hogy külső helyszínen, vagy éppen belső térben (műhellyben, raktárban, üzemben) szeretnénk őket használni. A kültéren használatos kármentőtálcákat, lehgyenek azok egy, vagy kéthordós, kármentőtálcák, IBC tartály alá használatos műanyag kármentők, vagy kanna tárolására szánt kármentesítő tálcák , akkor polietilén (rövid nevén PE) anyagból készülnek. E kármentesítő tálcákat a napfénytől , illetve az átlagos külső környezeti hatásoktól meg kell védeni, ezért alkalmas a polietilén anyag errre a célra. A belső, védett tereken használatos kármentő tálca anyaga a polipropilén (rövid nevén PP). 
- Anyagmeghatározás szélsőséges hőmérsékleteknél
Magas hőmérséklet: vegyük alapul egy műanyag tartály, illetve annak kármentőtálcáját a PE (polietiléán), mint szerkezeti anyag nem használható 85 fokos közeg tárolására, ezen a hőfokon biztonsággal a PP (polipropilén) is csak 4-5 évig üzemeltethető.  A 70-75 fokos víznél már több, mint tíz évig alkalmazható a polipropilén tartály és kármentőtálca.
Alacsony hőmérséklet: a kármentőtálcákat a legstabilabb szerkezetű polipropilén típusból, PP-H (polipropilén-homopolimer) anyagból is készíthetjük, mely mínusz 20 Celsius fok hőmérsékletig ellenáll a veszélyes anyagoknak, mint pl sósav,- etilacetát,- metanolnak is.
- Milyen színű anyagból készült műanyag kármentőtálcák lehetségesek?
A leggyakrabban használt szín a műanyag kármentők esetében a szürke, a fekete és a beige. Közkedvelt azonban még a kék és a fehér, illetve az áttetsző tejfehér színben is.
Ettől eltérő színekben is lehetséges, de ennek lehetőségéről további egyeztetés szükséges.

 

2019.07.15.

Vissza