Hirek

Üveg,- ablakszállító állványzat legmegfelelőbb kiválasztása

Az ablakszállító állványzatok, más néven kalodák funkciója szerint üveglapok, ablakok, ajtók, vagy ennek megfelelő lapok tárolására, vagy szállítására szolgáló szerkezetek. Az üvegszállító állványzatoknál az egyik legfontosabb szempont a kalodán tarolandó üvegek, nyílászárók, táblák stb. mérete. Ezen a hosszúságukat, magasságukat és a vastagságukat értjük. Ha eltérő méretűek, akkor szükséges közölni a legkisebb és a legnagyobb termék méreteit, hiszen az állványzaton kialakított merevítések pontos kialakítása legfőképpen ezen adatokon múlik. Azt is szükséges tudni, hogy maximum hány darab lapot tárolnának egy-egy oldalán a nyílászáró, üveg tároló állványzatnak, mivel ez határozza meg a kaloda vízszintes, tartó részeinek hosszát. Itt kétoldalas üvegszállító állványzat esetében mindig szimmetrikus tárolásra kell gondolni, tehát mindkét tároló résznek ugyanakkora hosszúságúnak kell lennie.
A következő fontos szempont a kalodáknál, hogy mekkora legyen az üvegszállító állványzat oldalankénti teherviselő képessége: itt azt kell meghatározni, hogy egy tárolandó lapnak mekkora a súlya, (ha különbözőek a tárolandó eszközök, akkor egy átlágos súlyt szükséges megadni). Az előzőkben ismertetett maximális darabszámból és a súlyból már könnyen meghatározható, hogy mekkora legyen az üveg, ablakszállító kaloda teherviselő képessége.
Egyébként az üvegszállító kalodán tárolandó üvegek, lapok a legtöbbször igen nagy súlyt képviselnek, elérheti oldalanként akár az 1000-2000 kg-ot is.
Az is szükséges meghatározni, hogy kültéren, vagy beltéren fogják használni az üveg, ablakszállító állványzatokat, ugyanis az időtálló használat általában igen fontos a vállalkozások számára. Amennyiben főként kültéren használják a kalodákat, úgy érdemes tüzihorganyzott felületkezeléssel kérni az üveg, ablakszállító állványzatokat, mivel így sokkal tartósabban lesz használható, míg a festett kivitelű típusokat inkább beltérre ajánljuk.
Egy utolsó, de nem elhanyagolható szempont a legmegfelelőbb üveg, ablakszállító állványzat, kaloda kiválasztásánál azok mozgathatóságának kérdése. Amennyiben egy teherautó platójára helyezik fel, vagy éppen egy adott helyen fixen tárolják az üvegszállító kalodát, állványzatot, úgy a lábakon álló verziót kínáljuk. Amennyiben mozgatni szeretnék, abban az esetben három féle megoldást is biztosítunk az üveg, ablakszállító állványzatok számára: gurulós, targoncázható, vagy a daruzható változatokat.
Az üveg, ablakszállító állványzatoknál tehát elsősorban azt kell figyelembe venniük, hogy milyen funkciót szánnak a kalodának a használat szerint. Mindig tervezzenek a lehető legszélsőségesebb esetekre is, hogy a lehető legjobb, legstrapabíróbb kalodát tudjuk Önöknek biztosítani.

2019.07.08.

Vissza